Ajuntament de Barcelona
Castellano  ::  English
Directori de recursos contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia
Materials didàctics

Salomón


AUTORIA:
Francisco Bailo, Ángel Gonzalvo, Romero Jiménez i Manuel Pinos.CAREI (Centro Aragonés de Recursos para la Educación Intercultural), 2007

DESCRIPCIÓ:

Aquesta pel·lícula i la guia didàctica que l’acompanya pretenen treballar amb l’alumnat el dret a la diferència i aprendre a valorar la diversitat cultural com a riquesa quotidiana.

Se centra en un poble de l’Aragó, que viu principalment de la recol·lecció de la fruita, on l’arribada de treballadors immigrats de l’Àfrica subsahariana obliga al coneixement mutu, al diàleg intercultural i a la superació de prejudicis i estereotips.

Les activitats didàctiques es divideixen en diferents blocs:

1. Abans de veure la pel·lícula: partint dels coneixements previs de l’alumnat, es fa una introducció a la realitat del fet migratori a l’Aragó i dels conceptes bàsics a utilitzar.

2. Després de veure la pel·lícula: activitats que tenen a veure amb històries de vida, amb els personatges amb els quals se senten identificats els alumnes, amb els motius de les migracions forçades i amb el dol migratori i les identitats múlti-ples, entre d’altres.

La guia didàctica també incorpora un vocabulari bàsic sobre termes que tenen a veure amb la immigració i la interculturalitat.


A QUI S'ADREÇA:

Educació formal: ESO - BATXILLERAT - CICLES FORMATIUS
Educació no formal: JOVES
Iniciatives ciutadanes


IDIOMA:
Castellà

TIPOLOGIA DEL RECURS:
Material didàctic virtual

DISPONIBLE A:
http://dl41.dinaserver.com/hosting/carei.es/documentos/salomon_guiadidactica.pdf

TEMÀTICA:
Convivència, Estereotips, Interculturalitat, Immigració

PARAULES CLAU:
Xenofòbia · Prejudicis · Memòria històrica · Identitats · Històries de vida · Globalització · Empatia · DiàlegAquest directori és una iniciativa de:
Ajuntament de Barcelona. Drets Civils
En el marc de:
European Coalition of Cities. Against racism
Amb la col·laboració de:
UNESCOCAT. Centre Unesco de Catalunya
© Ajuntament de Barcelona - Avís legal